Kroatien Krydstogt og Cruising

KRYDSTOGT I KROATIEN

8 dage     fra 4.650,-     Fly: Nej

Så er der åbent for booking for sæson 2019

Oplev det bedste af Kroatiens charmerende kystlinje og øer

8-dages ø-hop i den Kroatiske Skærgård

Rejseinfo

• Den klassiske rute
_“Southern Explorer KL2”
• Fra Split hver lørdag
• 8 dage
• Skibskategorier
– Premium Superior
– Premium
– Traditional Ensuite
– Traditional

Inkluderet

Kategori Premium:
• 7 overnatninger
• Daglig halvpension på skibet
• Captains Dinner
• Velkomstdrink
• 1 ltr flaskevand pr. dag
• Engelsktalende tour manager
• 1 guidet byrundtur i Dubrovnik
• Daglig kahyt service
• …

• Andre skibskategorier: se “Pris inkluderer”

Rejsedatoer

• 15. april – 13. oktober 2018

INTRO

Oplev Kroatiens skønne Skærgård. Tag med på en skøn og udsøgt krydstogt til det smukke Kroatien. Oplev Kroatiens skærgård med sol, sommer og krystalklart vand, ved de dalmatiske øer og kyster. Læn dig tilbage på krydstogtskibets soldæk og nyd udsigten over den fantastiske skærgård og den betagende natur. Tag en dukkert i det svalende Adriaterhav, imens kokken tilbereder din frokost, så du herefter er klar til de fantastiske oplevelser Kroatien gemmer på.

Oplev nogle af Kroatiens mange pragtfulde øer, charmerende byer og hvide sandstrande, herunder hyggelige Korčula. Gå en tur på de snoede brostensbelagte stræder i Hvar og nyd synet af stranden Zlatni Rat i Bol. Og selvfølgelig perlen, Dubrovnik – alt sammen på ét enkelt krydstogt fyldt med oplevelser.

Ruten: Split – Makarska – Mljet – Dubrovnik – Trstenik – Korčula – Hvar – (Bol) – Split

En rundrejse på vandet, er en skøn måde at få plads til både afslapning og oplevelser på samme tid. Du bestemmer selv – om du vil bruge dagene på at slappe af eller udforske Kroatien på egen hånd, når skibet ligger stille i havnene. Eller måske vil du hellere med på nogle af de oplevelsesrige udflugter, der byder på lidt af hvert; fra sightseeing i byerne, vinsmagning til river rafting. Med både charmerende badebugter, dejlige sand- og stenstrande, smuk natur og interessante romerske ruiner – siger det sig selv, at Dalmatien er elsket af både kroaterne selv, og de mange besøgende.

PROGRAM

Dagsprogram

DAG 1: Split, Kroatien – indtjekning og cruise til Makarska

Afgang fra Split havn kl. 13 mod Makarska Riviera. Vi sejler langs den dalmatiske kyst, alt i mens vi nyder en frokost, der er tilberedt af kokken ombord. Hvis du ankommer tidligt om morgenen fra København, er du velkommen til at tjekke ind og stille din bagage på skibet, mens du bruger formiddagen på at se Split by.

Om eftermiddagen lægger vi til ved en bugt, hvor vi kan få os en forfriskende dukkert på en af de dejlige strande. For dig der er mere eventyrlysten, har du her mulighed for at komme på en af de valgfrie udflugter på Cetina floden. Aktiviteterne kan helt sikkert få din adrenalin til at pumpe rundt. Efter udflugten mødes du med skibet i Makarska om aftenen.

Vi overnatter i havnen i Makarska, en lille og hyggelig by. Her kan du stille og roligt slentre rundt i gaderne, alt imens du finder et hyggeligt sted at spise middag på. Du støder på mange kirker og andre arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Aftenen er til fri disposition.

1. Tilvalg af aktivitet: River Rafting ned ad floden Cetina. Turen er ikke voldsom, men passer til alle dem, som kan lide at svømme, og hvor der er lidt fart og spænding.
2. Tilvalg af aktivitet: Zipline 150 meter over floden (max vægt 130 kg). Dette er et skønt område med en frodig vegetation og klart vand, du kan kigge ned igennem, alt imens du er oppe i højderne.

Sikkerhedsbriefing er en selvfølge, ligesom det korrekte udstyr som bliver anvendt til både rafting og zipline.

DAG 2: Makarska – Mljet

Tidligt om morgenen sætter vi kurs mod Mljet. På vejen har vi et stop ved Peljesac-halvøen, for en forfriskende dukkert.

Eftermiddagen er fri til at besøge saltsøerne i Mljet National park. I de frodige og grønne omgivelser på øen, er det nemt at få dagen til at gå. De to søer Malo Jezero (den lille sø) og Veliko Jezero (den store sø) er perfekte steder for en afslappet dag i en robåd på søen, besøge et gammelt kloster ved at tage en lille bådtur over søen eller leje en cykel og cykle omkring disse fantastiske søer.

Tilbage på skibet og vi fortsætter nu mod Polača/Pomena havn hvor vi overnatter. Aftenen er til fri disposition.

DAG 3: Mljet – Dubrovnik

Efter morgenmaden vender vi næsen mod den pragtfulde by Dubrovnik, turens højdepunkt. Undervejs nyder vi udsigten og den friske havluft med tid til en kort svømmetur, inden vi når ”jordens paradis”, ifølge den berømte forfatter George Bernard Shaw.

Ankomst til Dubrovnik om eftermiddagen, hvor du kan udforske Den gamle by, eller Stari Grad som den også kaldes, på egen hånd eller deltage i vores guidede tur i byen, med en engelsktalende lokalguide, efterfulgt af en valgfri svævebane tur (14 eur) til Srdi bjerget med en spektakulær udsigt over den gamle bydel.

Tag en gåtur gennem Dubrovnik, en labyrint af bilfrie marmorstræder, stenhuse i matchende farver og storslået paladser. For dig med mere energi, tag en gåtur på toppen af de 1940 m lange bymure, hvor du har følelsen af at komme tættere på byens historie. Skibet ligger til i Dubrovnik, i den magiske bys havn, for natten og du har aftenen til fri disposition.

DAG 4: Dubrovnik – Sipan/Trstenik og Captain´s Dinner (kun med Premium Superior/Premium skibe)

For de morgenfriske og for dem der ikke fik set nok af Dubrovnik, er der lidt mere tid til at udforske byen i. Omkring frokosttid forlader vi denne betagende by og fortsætter turen mod øen Šipan eller en lille by Trstenik på Pelješac halvøen.

Eftermiddagen kan du nyde ombord med ren afslapning, solbadning og tage en svømmetur i det krystalklare og forfriskende Adriaterhav.

Når vi ligger til for natten, har du mulighed for at besøge en lokal vingård, inden middagen med kaptajnen ombord på skibet.

DAG 5: Sipan/Trstenik – Korcula

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod øen Korčula, fødestedet for den berømte opdagelsesrejsende Marco Polo. Undervejs spiser vi frokost ombord. Fæstningsbyen Korčula er stemningsfuld med flere murer, tårn og flere fæstningsværker der er bygget i 1200 tallet.

Ønsker du endnu en gastronomisk oplevelse, har du mulighed for at deltage på en af de valgfrie udflugter.

Blandt andet vinsmagning på en lokal vingård, hvor du har mulighed for at blive fortrolig med den lokale vin. På udflugten vil du blive guidet af en kyndig vejleder, der undervejs vil fortælle om øens vinproduktion.

For dig der skal prøve noget med fart og feltet, så prøv en 30 km lang Buggy Safari.

Skibet ligger til for natten, ved middagstid er det bare om at vælge mellem de mange charmerende barer og restauranter.

DAG 6: Korcula – Hvar

Tidligt om morgenen er der afgang til Pakleni øerne til en svømmetur. Oversat betyder Pakleni øerne djævleøerne, men navnet passer bestemt ikke til disse grønklædte øer, som ligger spredt rundt i det klare vand. Der vil være frokost ombord, før vi fortsætter til øen Hvar.

Den solrige ø er Adriaterhavets længste ø, og har en lang traditioner for at dyrke jord og at fiske, noget som fortsat er meget vigtigt. Også selvom turismen for længst har gjort sit indtog.

Hvar by er et sted, der med sine smukke, udsmykkede gotiske paladser, lever i perfekt symbiose med de snørklede brostensstræder, bilfrie marmorgader og gyder. Her ser du også renæssance katedralen med dets oprindelige tårn og det ældste samfundsteater i Europa., der blev grundlagt i 1612.

Hvar by er livlig om sommeren og har et utal af barer og restauranter, der holder åbent til langt ud på natten. Inden da, har du også her mulighed for at tilmelde dig en udflugt. Oplev Hvar på en Beetle Tour, som byder på både off road kørsel og vingårdsbesøg. Skibet ligger til i Hvar havn hvor der overnattes.

DAG 7: Hvar (Bol) – Split

Vores næste stop på turen er øen Brač inden vi ankommer til Split, hvor der skal bades og hygges på en af de mest berømte strande i Dalmatien. Absolut et highlight på stedet her, er stranden Zlatni Rat (Det Gyldne Horn) nær Bol. Stranden ER virkelig smuk og unik, med sand der er blødt og lækkert. Formen på stranden, der er V-formet ændrer sig efter tidevand, strøm og vind, hvilket er et specielt fænomen.

Bol er en typisk fiskelandsby, der med tiden er blevet en populær turist destination. Efter frokost ombord sejler vi tilbage til Split, hvor den sidste overnatning er planlagt. Undervejs er der tid til svømning i en af de mange bugter på øen Brač.

Vi ankommer til Split sent om eftermiddagen. Gå op på soldækket under indsejlingen, hvor du kan nyde udsigten til Splits Riviera. Du har i Split mulighed for at tilmelde dig en guidede tur, med en engelsktalende guide eller tag ud og udforsk denne spændende by, hvor der er et stort udvalg af restauranter og caféer.

Split er en storby hvor kultur, seværdigheder, industri, handel og turisme lever side om side. Havneområdet er imponerende smukt, og her er en bred promenade med palmer langs kanten hele vejen. Diokletianspaladset, som er en pragtbygning uden lige, hvidt og skinnende, er bygget med den berømte hvide sten fra Brač.

Skibet ligger til i Splits havn, hvor der overnattes.

DAG 8: Split

Efter en tidlig morgenmad er det på tide at sige farvel til bådens besætning, Kroatien og alle dine nye venner!

PRIS INKLUDERER

Prisen per person inkluderer (2018)

PREMIUM SUPERIOR:
✓ 7 overnatninger ombord på Premium Superior skib i delt dobbeltkahyt
✓ Daglig halvpension på skibet (morgenmadsbuffet + 3-retters frokost)
✓ Captains Dinner
✓ Velkomstdrink
✓ 1 ltr flaskevand pr. dag
✓ Engelsktalende tour manager ombord
✓ 3 guidede byrundture (Dubrovnik, Korcula og Hvar) med lokal engelsktalende guide
✓ Daglig kahyt service
✓ Midt-uges skift af sengelinned og badeværelseshåndklæder
✓ Bagagehåndtering/hjælp
✓ Olivenolie og vinsmagning ombord
✓ Eftermiddags te og kaffe

PREMIUM:
✓ 7 overnatninger ombord på Premium skib i delt dobbeltkahyt
✓ Daglig halvpension på skibet (morgenmadsbuffet + 3-retters frokost)
✓ Captains Dinner
✓ Velkomstdrink
✓ 1 ltr flaskevand pr. dag
✓ Engelsktalende tour manager ombord
✓ 1 guidet byrundtur (Dubrovnik) med lokal engelsktalende guide
✓ Daglig kahyt service
✓ Midt-uges skift af sengelinned og badeværelseshåndklæder
✓ Bagagehåndtering/hjælp
✓ Olivenolie og vinsmagning ombord
✓ Eftermiddags te og kaffe

TRADITIONAL ENSUITE:
✓ 7 overnatninger ombord på Traditional Ensuite skib i delt kahyt
✓ Daglig halvpension på skibet (Kontinental morgenmad + 3-retters frokost)
✓ 1 ltr flaskevand pr. dag

TRADITIONAL:
✓ 7 overnatninger ombord på Traditional skib i delt kahyt
✓ Daglig halvpension på skibet (Kontinental morgenmad + 3-retters frokost)
✓ 1 ltr flaskevand pr. dag

Tillæg for enkeltkahyt
+50 % af rejsens pris (udflugter/ekstra tilvalg ikke medregnet)

Rabat ved 3. person i kahyt
– 30 % af rejsens pris (udflugter/ekstra tilvalg ikke medregnet)
NB! Begrænset antal 3-personers kahytter

Prisen inkluderer ikke
• Flybilletter
• Lufthavnstransfer
• Drikkevarer
• Middage udover det anførte
• Andre forplejninger både på skib og på land
• Udflugter/aktiviteter udover det anførte (tillæg for svævebane)
• Tillæg for enkeltkahyt
• Drikkepenge til personale ombord på skibet: Anbefalet beløb pr. person 40 Euro
Havneskat 40 EUR pr. person der betales kontant på ankomstdagen

Vi anbefaler, at man minimum har tegnet en sygerejseforsikring:
• Afbestillingsforsikring fra Europæiske ERV … fra 199,- kr.
• Rejseforsikring fra Europæiske ERV … fra 226,- kr.

SKIBSKATEGORI

SKIBSKATEGORIER

Katarina Line er et Kroatisk rederi med små skibe og med ugentlige garanterede krydstogter fra april til oktober fra de store turistcentre Opatija, Split og Dubrovnik. Katarina Lines dagsprogrammer giver gæsterne mulighed for at udforske de fantastiske naturomgivelser og historiske men ikke mindst maleriske middelhavsbyer, mens man hopper fra en ø til en anden. Denne unikke måde at rejse og udforske kystbyer på, er en af de mest populære og nemmeste måder at opleve den ægte Kroatien på.

Alle Katarina Line fartøjer omfatter 1 liter vand hver dag, gratis Wi-Fi ombord, velkomst modtagelse og en cocktail. De fleste af fartøjerne har i gennemsnit 18 til 19 hytter, undtagen traditionelle fartøjer, der spænder fra 10 til 15 kahytter. De fleste fartøjer har begrænset tredje seng mulighed.

PREMIUM SUPERIOR

Premium superior skibe er nyligt bygget mini deluxe fartøjer med lignende komfort, men er mindre i størrelse – 38 til 41m i længden. Kahytterne er mellem 8 – 14 m2 med Air-condition, Dobbelt- eller enkeltsenge, hårtørrer og pengeskab.


Inkluderet service:
• Morgenmadsbuffet, 3-retters frokost, Captains dinner, engelsktalende tour manager ombord, 3 guidede ture (Dubrovnik, Korčula, Hvar), Daglig kahyt service, Midt-uges skift af sengelinned og badeværelseshåndklæder, Bagagehåndtering/hjælp, Olivenolie og vinsmagning ombord, Eftermiddags te og kaffe.

PREMIUM

Premium er stålskibe med et moderne men dog traditionelt udseende, på ca. 29 til 35m i længden, kahytterne er mellem 8 – 14 m2 med Air-condition, Dobbelt- eller enkeltsenge, hårtørrer og pengeskab.


Inkluderet service:
• Morgenmadsbuffet, 3-retters frokost, Captains dinner, engelsktalende tour manager ombord, 1 guidet tur (Dubrovnik), Daglig kahyt service, Midt-uges skift af sengelinned og badeværelseshåndklæder, bagagehåndtering/hjælp, Olivenolie og vinsmagning ombord, Eftermiddags te og kaffe.

TRADITIONAL ENSUITE

Træskibe, kahytter med privat bad / toilet, hovedsagelig køjesenge, spisesal/restaurant med aircondition.


Inkluderet service:
• Kontinental morgenmad, 3-retters frokost

TRADITIONAL

Træskibe, kahytter med vaskekumme og køjesenge. Fælles bad / toilet, spisesal med aircondition, kahytter har ikke A/C.


Inkluderet service:
• Kontinental morgenmad, 3-retters frokost

VÆRD AT VIDE

Værd at vide inden rejsen

Denne rejse er en pakkerejse og er underlagt ”Lov om pakkerejser”.

Bestilling af rejsen
Krydstogtet kan bestilles fra dag til dag, afhængig af ledige pladser.

Dårligt gående
Krydstogt anbefales ikke for kunder i kørestole eller med begrænset mobilitet, da man ofte skal gå fra skib-til-skib for at komme i land.

Børn og unge
Krydstogtet anbefales ikke til spædbørn til mellemstore børn.

Rejseleder
Der er ikke rejseleder fra Alk Rejser med på turen. På skibet er der engelsktalende kroatisk besætning og personale, samt lokale guider på udflugterne.

Fly
Fly er ikke inkluderet i prisen, men vi er gerne behjælpelige med flybilletter.

Valuta
Valutaen i Kroatien er Kroatiske Kuna. Èn krone svarer til 0,99 KN (kroatiske kuna). Valutaen kan svinge og vi anbefaler, at man tjekker valutaen inden rejsen. Vi anbefaler samtidig, at man har lidt med til starten af ferien. Da I er ombord på et skib, er det ikke muligt altid at komme til en hæveautomat. Dog er det muligt i nogle af byerne, når skibet ligger til.

Klima
Den Dalmatiske kyst er hjemsted for et middelhavsklima, der kan prale af dejligt vejr med lange, varme somre og milde vintre. Atypisk for et middelhavsklima, er nedbør generelt moderat året rundt mod nord, men mod syd følger den et typisk middelhavsklima med tørre somre og våde vintre i større omfang.

Drikkepenge
Det er ikke lovpligtigt, men en rigtig god skik, at ligge drikkepenge. Anbefalet beløb 40 Euro pr. rejsende til skibspersonalet efter endt tur. Restauranter og barer ca. 10%.

Andre gode informationer
• Det er ikke muligt at betale med kreditkort om bord.
• Betaling af drikkevarer er i lokal valuta, på den sidste dag. Vær opmærksom på, at drikkevarer er dyrere på skibet end på land.
• Pladsen i kahytten er begrænset, pak derfor i mindre kufferter.
• Medbring badehåndklæder.
• Skibet kan ikke altid fortøjes direkte ved kajen, hvilket nogle gange gør det nødvendigt for de rejsende, at krydse 2-4 skibe, for at komme i land. I disse tilfælde skal den rejsende være opmærksom og passe på, da der er mellemrum mellem skibene, og er på egen risiko. Besætningen er gerne behjælpelig, hvis man beder dem om det.
• Husk, at pakke din kuffert med det du selv kan bære! Bestiller I lufthavnstransfer er der ca. 300 meters gåafstand fra der hvor transferbussen stopper, til hvor skibet ligger til kaj ved ankomst. Kufferten skal du selv transportere de 300 meter.
• Er I en større rejsegruppe sammen, så oplys os det venligst, så vil vi sørge for, at I rejser med samme skib.
• Lyd fra skibsmotorerne kan forekomme og virke forstyrrende i nogle kahytter på nedre dæk.

Yderligere betingelser fra Krydstogtselskabet Katarina Lina
• Kaptajnen forbeholder sig ret til at ændre ruten i tilfælde af dårligt vejr.
• Afgange er garanteret. Dog forbeholder Katarina Line sig ret i at annullere afgange med mindre end 10 deltagere og skifte skibsnavn, hvis behovet opstår.
• Gæsterne er forpligtet til at følge reglerne skib (findes i skriftlig form på skibet) især med hensyn til at bringe drikkevarer om bord.
• I tilfælde af upassende opførsel forbeholder Katarina Line/kaptajnen sig ret til at bede kunder til at gå fra borde.

Vigtigt
Rejsen er underlagt ALK REJSERS almindelige REJSEBETINGELSER, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Forbehold for fejl
Der tages forbehold for pris- og trykfejl, ligesom der tages forbehold for fejl på hjemmesiden.

Alt hvad du behøver er et par t-shirts og badetøj for at tilbringe syv uforglemmelige dage på det sydlige Adriaterhav – fra ø til ø. Slap af og lad kaptajnen og hans besætning (især kokken) tage sig af dig. I løbet af dagen kan du svømme, snorkle, solbade, og udforske underverden af Adriaterhavet. Aftenerne har du fri til at finde en god restaurant eller opleve gamle kirker eller andre historiske monumenter …

Kort dagsprogram

1.dag: Ankomst Split, indtjekning og frokost på skibet, afgang mod Makarska

2.dag: Mljet og besøg i  nationalpark, frokost ombord

3.dag: Dubrovnik – turens Highlight!

4.dag: Šipan/Trstenik og Captains dinner

5.dag: Korčula

6.dag: Hvar

7.dag: The Golden Horn (Bol) – Split

8.dag: Afgang fra skibet i Split

Rejsedatoer og priser

Ledighed på skibene opdateres løbende. Vi tager derfor forbehold for ledighed på en specifik dato, før vi har endelig bekræftelse fra rederiet Katarina Line. Send os en forespørgsel, så vil vi i løbet af 1-2 hverdage vende tilbage.

( 1 ) Priser med dette symbol betyder, at der er udsolgt på afgangen og på det pågældende dæk.

( 2) Priser med dette symbol betyder, at der muligvis er ledig afgang på det pågældende dæk. Send os en forespørgsel.