Ohrids landsbyer, en autentisk oplevelse

Tag med på en original autentisk udflugt til Ohrids landsbyer, og oplev hvad det vil sige at bo i Makedonien, når man bor uden for de større byer. Her står tiden stille – vi besøger steder som hjemmebrænderi, kalkbrænderi og udendørs vaskeri, som man har brugt i flere århundrede. Og som bruges den dag i dag. En tur med autentiske oplevelser, hvor vi også oplever en af Makedoniens mange forladte landsbyer.

Vi skal besøge en familie der laver hjemmebrændevin, der er en gammel tradition i mange makedonske familier. Færre og færre familier laver dog sin egen brændevin, og disse steder er derfor populære for de lokale, at købe sig lidt til eget forbrug.

Herfra kører vi nu ud af Ohrid mod bjerget Petrino. Hvis vi er heldige denne dag, kan vi opleve hvordan man laver kalk, som man gjorde i gamle dage. Kalkbrænderiet der er over 100 år, er stadig i brug den dag i dag. Når de rå sten opvarmes bliver temperaturen over 1000gr. varmt.

Lidt længere ud af byen ser vi et gammelt udendørs vaskeri der stadig er i brug. Ikke langt derfra besøger vi en af de landsbyer der har været ved at uddø. Men de lokale har været gode til at vende situationen med turistoplevelser, som blandt andet æselsafari og vandring på de kanter.

Vi vender nu tilbage mod Ohrid og videre ud til nationalparken Galichica. Landsbyen vi skal besøge er en af Ohrids forladte landsbyer, og ligger 300 m oppe i parken med en fantastisk udsigt over Ohridsøen. Makedonien har lidt og lider stadig af, at mange mennesker søger ind til de større byer og efterlader landsbyer tomme og ensomme. Tilbage i landsbyen ses kun et par få ældre indbyggere der holder husdyr.

Et par familier har dog åbnet deres hjem med sommerkroer, hvor vi selvfølgelig skal spise frokost, og smage den lækreste hjemmelavede mad. Efter frokosten, for dem der har lyst, kan vi tage en tur rundt i den forladte landsby.

Prisen inkluderer:
Sightseeing i bjergene/landsbyer
Transport fra hotel i Ohrid t/r
Frokost inkl. drikkevarer (øl/vin/vand)
Dansk rejseleder

Varighed: ca. 6 timer

Tid: Kl. 9:00– 15:00

Pris (v/bestilling med rejsen):
fra 395 kr./voksen
fra 200 kr./barn 2-12 år

Pris (v/bestilling på stedet):
fra 495 kr./voksen
fra 400 kr./barn 2-12 år

Minimum antal deltagere: 8 personer

På- og afstigning: På dit hotel i Ohrid

Afstand: Ohrid og omegn t/r 70 km

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer udover det anførte i prisen inkluderer
Transport til opsamlingssted
Drikkepenge

Information
Tidspunkt og varighed er cirka tider. Det præcise tidspunkt for udflugtens start og mødested vil du få oplyst på stedet. Hjemkomst tidspunktet kan ændre sig, afhængig af antal deltagere, vejrforhold, trafik osv.

Udflugten kan forhåndsbestilles hjemmefra med din rejse eller bestilles på stedet hos rejselederen på vores daglige træffetider på hotellerne. Udflugter bestilt på stedet kan betales i kontanter (DKK / EUR / MKD) eller via mobilpay.

Ved annullering af udflugten på grund af manglende deltagere får du refunderet det indbetalte beløb og pengene tilbagebetales via Mobilpay eller overføres til din bankkonto.

Ønsker du en udflugt med færre antal deltagere kontakt os for yderligere informationer eller forhør dig hos rejselederen på stedet.