Makedonsk mad
Der er masser af god mad at finde i det makedonske køkken. Makedonsk mad er præget af de europæiske, tyrkiske og Balkan køkkenet. Brugen af urter og krydderier tilføjer en unik smag til retterne – kogt med omhu og præcision. De fleste retter tilberedes af lokalt dyrkede fødevarer, der findes i sæsonen. Næsten alt er tilberedt fra bunden på den gode gamle traditionelle måde.
Der er restauranter der kan stille både børnenes og de voksnes smag. Spørg efter en ”Makalo”, det er makedonsk Tapas. Smag en uovertruffen cremet hvidløgsdip med en klassisk makedonsk ”Shopska” salat og gerne et lille glas ”rakija” (brændevin) eller makedonsk vin til.
Der er mange små madboder ”skara” hvor der tilberedes kød på grillen. Duften er så fantastisk, at man ikke kan undgå at stoppe op og få sig en stor saftig burger- og gerne med et lille twist, pommes fritter i burgeren!
Er du blevet lun på den Makedonske mad? Tag med til Makedonien på vores kultur- og madlavningsrejse – vi skal blandt andet lave mad i 1.000 meters højde med udsigt til Ohridsøen.
Makedonsk vin
Makedoniens klima giver gunstige forhold til at producere gode kvalitetsvine hvorfor der er mange vingårde. Vingården Tikves er centrum for makedonsk vinproduktion og har eksisteret i mere end 120 år.
Smag eksempelvis vinen Tikves Vranec Special Edition 2011, som har fået 5 stjerner af Ekstra Bladets vinanmelder.
Makedonsk vin er helt unik og overraskende god – og du kan komme helt tæt på vinproduktionen og smage de lokale dråber på vores vintur til Makedonien. Så kan du smage for dig selv!