Hvor ligger Republikken Makedonien?

Makedonien er beliggende i det sydøstlige Europa i hjertet af Balkan-halvøen. Hovedstaden i Makedonien er Skopje, og af andre store byer kan nævnes Bitola og Ohrid. Landet har et samlet areal på ca. 25.000 km2.

Vejret i Makedonien

Makedonien har et overvejende kontinentalt tempereret klima, der kendetegnes ved varme, tørre somre og kolde, fugtige vintre. Den sydøstlige del af landet har et subtropisk klima. Den gennemsnitlige temperatur i juli måned ligger på omkring 30 °C.

Matka Canyon i Makedonien

Makedoniens natur

Makedoniens natur er helt overdådig og fantastisk smuk. Landskabet præges af bjerge, højsletter, floder og søer. Landskabet er grønt og frodigt. Man kan fx besøge Matka Canyon (se billede foroven) på storbyferien i Skopje, den ligger nemlig i kort afstand fra byen.

Der er flere nationalparker i landet. Den største er Mavrovo National Park, mens den ældste er Pelister National Park. Der er også den billedskønne Galicica som ligger med udsigt til Ohridsøen (mod vest) og Prespasøen (mod øst). Oplev de fantastiske nationalparker og kom helt tæt på den makedonske natur på en vandreferie – du bestemmer helt selv hvornår du vil afsted.

Makedonien råder over mere end 50 søer, heriblandt Ohridsøen som grænser til Albanien. Ohridsøen er en af de største, dybeste og reneste søer i Europa. Herudover er der Prespasøen som grænser mod Grækenland og Albanien, og Dojransøen som grænser mod Grækenland. Ohridsøen er den mest besøgte og Ohrid er Makedoniens vigtigste badeby.

Ohridsøen i Makedonien

Ohridsøen

Ohridsøen er 290 meter dyb og den blev dannet for mellem fire og ti millioner år siden. Søen har et unikt økosystem med mere end 200 endemiske arter, og er smukt omringet af bjerge og bakker og ligger i et helt fantastisk område. Det er et skønt sted at slappe af og bare ligge ved vandkanten og nyde udsigten. Du kan selv opleve det på en sommerferie til Ohridsøen.