Hvor ligger Republikken Makedonien?

Makedonien er beliggende i det sydøstlige Europa i hjertet af Balkan-halvøen. Hovedstaden i Makedonien er Skopje, og af andre store byer kan nævnes Bitola og Ohrid. Landet har et samlet areal på ca. 25.000 km2.

Vejret i Makedonien

Makedonien har et subtropisk middelhavsklima, der kendetegnes ved varme, tørre somre og kolde, fugtige vintre. Den gennemsnitlige temperatur i juli måned ligger på omkring 30 °C.

Makedoniens natur

Makedoniens natur er helt overdådig og fantastisk smuk. Landskabet præges af bjerge, højsletter, floder og søer. Landskabet er grønt og frodigt.

Makedonien råder over mere end 50 søer. Heriblandt Ohridsøen som grænser til Albanien, og er en af de største, dybeste og reneste søer i Europa, Prespasøen mod Grækenland og Albanien og Dojransøen mod Grækenland. Ohridsøen er den mest besøgte og er Makedoniens vigtigste badeby.

Ohrid søen er 290 meter dyb og den blev dannet for mellem fire og ti millioner år siden. Søen har et unikt økosystem med mere end 200 endemiske arter. Og er smukt omringet af bjerge og bakker og ligger i et helt fantastisk område. Det er et skønt sted at slappe af og bare ligge ved vandkanten og nyde udsigten.